20 maart 2022

Terugblik: Doordenkavonden – Recht op de Stad X AIR

Leestijd: 2 minuten

Delen:

In aanloop naar de verkiezingen 2022 programmeerde Recht op de stad zeven publieke Doordenkavonden waarop we een woonkwestie publiek doordenken. Het zijn avonden van de lange adem: onderwerpen die al veel langer spelen, en die voorlopig ook nog wel een tijdje zullen spelen.

De Doordenkavonden zijn gericht op inzicht en kennis. Doel is het analyseren van de verschillende posities van betrokken partijen. Het bespreken van de strategieën die een socialer en rechtvaardiger woonbeleid dichterbij brengen. De avonden zijn geen arena voor politiek debat, maar de inhoud ervan zal zeker het politieke debat voeden en richten.

Deze avonden worden mogelijk gemaakt door AIR, hieronder vind zie je welke avonden er zijn georganiseerd, klik op de link voor meer informatie. De derde, vierde en vijfde bijeenkomst zijn opgenomen en zijn terug te kijken via deze playlist op YouTube.

 

08-11-2021      1 Recht op grond: onze grond als handelswaar?
15-11-2021       2 Wijken in Balans: een beleidsfabeltje 
06-12-2021     3 Huizencrisis of wooncrisis: te weinig woningen of teveel geld?
10-01-2022     4 Slopen of renoveren: een duurzame afweging? 
31-01 2022       5 Good Corp <> Bad Corp: de maatschappelijke taak van corporaties
21-02-2022     6 Coöperaties en andere vormen van ontwikkeling, eigendom & beheer
14-03-2022     7 Als praten niet helpt: kraken, staken & ander verzet

 

Gerelateerd nieuws