Foto: Fred Ernst

14 december 2020

Leren in de Metropo(o)lder: Aftrap opdracht Brugklas Lyceum Kralingen

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op 16 november 2020 zijn we van start gegaan met de tweede opdracht in ons cultuuronderwijsprogramma Leren in de Metropo(o)lder. Opdrachtgever gemeente Rotterdam heeft samen met AIR de nieuwe opdracht gepresenteerd aan twee brugklassen van Lyceum Kralingen. Ze gaan werken aan een ontwerp voor het herinrichten van Oostplein waarbij wordt nagedacht over hoe de verschillende mobiliteitstransities het ruimtegebruik van Oostplein gaan veranderen.

Over Leren in de Metropo(o)lder

In 2019 is AIR gestart met het programma ‘Leren in de Metropo(o)lder’ (een initiatief van Podium Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol). Door een samenwerking aan te gaan en dit programma uit te breiden naar Rotterdam onder leiding van AIR willen we in het voortgezet onderwijs ontwerpdenken een vaste plek geven. De uitdaging is om via het ontwerp jongeren in aanraking te laten komen met actuele ruimtelijke opgaves als energietransitie, waterproblematiek, Just City Design en consumptie.

Via ‘Leren in de Metropo(o)lder’ verbinden we opdrachtgevers en professionals met jongeren en via de jongeren, de opgaven met hun ouders. De onderwerpen van de verschillende projecten zijn echt; ze komen uit de praktijk en worden bedacht door opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld de gemeente, bouwbedrijf of energieleverancier. Het is een manier om jongeren bewust te maken en te enthousiasmeren voor de omgeving waarin ze wonen en, in contact met professionals uit het vakgebied en uit het bedrijfsleven, ruimtelijke vraagstukken op een uitdagende manier te benaderen.

Gerelateerd nieuws