19 oktober 2021

Leren in de Metropo(o)lder gaat het dak op!

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op maandag 11 oktober zijn 47 brugklassers van Lyceum Kralingen gestart met een nieuwe opdracht binnen ons Cultuuronderwijsprogramma Leren in de Metropo(o)lder. De opdracht luidt: ontwerp een Tiny house óp het dak van De Kroon.

 

De opdrachtgever is Dakdorpen, een initiatief dat onderzoekt hoe het dak van De Kroon bewoonbaar gemaakt kan worden. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de menselijke bewoner, maar wordt de gehele ecologie in het onderzoek meegenomen. Verkend wordt hoe dit beiden kan worden gestimuleerd op het dak.

Start van de opdracht

De 47 leerlingen van het Lyceum Kralingen startten met een presentatie in de hal van ‘De Hallen’, waar Oase Rotterdam – een sustainable minimall – een nieuwe fase in gaat. De brugklassers maakten kennis met Dakdorpen en kregen een introductie hoe zij in de komende zeven weken een Tiny house kunnen ontwikkelen voor Dakdorpen. Na de bekendmaking van de opdracht liepen de leerlingen via de Cultural Campsite door naar het dak van De Kroon om daar de ecologie te bestuderen. Onderweg werd al volop inspiratie opgedaan van vormen van Tiny living.

Op het dak van de Kroon werd vervolgens nagedacht over het uitzicht vanuit hun Tiny house. Ook werd de grootte van de Tiny houses gevisualiseerd. Renée Rooijmans van Dakdorpen leidde de leerlingen vol energie rond. Met als hoogtepunt de vogelspotstoel, een badstoel om de vogels te spotten en waar vleermuizen en verschillende vogelsoorten zich huisvesten door het jaar heen.

Eindpresentatie

Eind november presenteren de leerlingen hun ontwerpen aan de opdrachtgever Dakdorpen en AIR.

Gerelateerd nieuws