06 november 2018

Juryselectie RAP 2018 bekend: stem nu op jouw favoriete gebouw!

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Dit jaar waren er 52 inzendingen, kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw, verspreid over Rotterdam.

De vijfkoppige jury heeft zich over deze oogst gebogen en een selectie samengesteld van tien gebouwen die de kwaliteit van 2018 in haar volle breedte laten zien. Van 5 november tot en met 5 december kan het publiek stemmen: wat is het beste Rotterdamse gebouw van 2018?

Juryselectie

De juryselectie toont de beste Rotterdamse architectuur van het afgelopen jaar in haar volle breedte met onderwijsgebouwen, woningen, een zwemcentrum, een ziekenhuis en meer!

De geselecteerde projecten zijn:

  • Erasmus MC
  • Nieuwe Binnenweg
  • Stadswinkel Stadhuis Rotterdam
  • Vernieuwing van de Valkenier Vreewijk
  • Boston & Seattle
  • Zwemcentrum Rotterdam
  • Hogeschool Rotterdam Business School
  • Vier woongebouwen, kop van de Müllerpier
  • VMBO Melanchton
  • Pakhuismeesteren

Lees meer over de genomineerden op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Stemmen publieksprijs

Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt kan van 5 november tot en met 5 december stemmen op de projecten van de juryselectie via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De vakjury zal de nominaties en winnaar van de juryprijs aanwijzen.

Jury

Elke editie van de Rotterdam Architectuurprijs heeft een nieuwe jury. De vakjury van dit jaar staat onder leiding van voorzitter Samir Bantal (directeur van AMO) en bestaat verder uit Eva Pfannes (directeur van OOZE Architects), Bart Schoonderbeek (algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch), Jacob Voorthuis (hoofd vakgroep architectuur en stedenbouw aan de TU Eindhoven) en Renske van der Stoep (directeur architectenbureau ROFFAA).

Prijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december worden de winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2018 bekend gemaakt.

Meer informatie: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Gerelateerd nieuws