15 november 2017

Shortlist Rotterdam Architectuurprijs bekend: stem nu op jouw favoriete gebouw!

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Dit jaar werden 44 gebouwen ingezonden, kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw. De vijfkoppige jury heeft zich over deze oogst gebogen en een shortlist samengesteld van tien gebouwen. Van 5 november tot en met 5 december kan het publiek stemmen: wat is het beste Rotterdamse gebouw van 2017?

Shortlist

De shortlist toont de Rotterdamse architectuur in haar volle breedte met projecten als Het Industriegebouw in het getransformeerde gebouw van Maaskant, de Universiteitsbibliotheek op campus Woudestein en de superduurzame Blue City 010 Offices in voormalig zwemparadijs Tropicana. Opvallend is het aantal woonprojecten dit jaar. Waar die op de shortlist van 2016 ontbraken, zijn ze in 2017 juist sterk vertegenwoordigd. Het publiek kan stemmen op opvallende woonhuizen zoals Skinny Scar in Noord, Buitenhuis Kralingen op het Leonidasterrein in Kralingen, maar ook CPO Hooidrift, een opvallende rij nieuwe woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap in Rotterdam West.

Stemmen publieksprijs

Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt kan van 5 november tot en met 5 december stemmen op zijn of haar favoriete gebouw via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl Het gebouw met de meeste stemmen wint straks de publieksprijs. De vakjury zal nominaties en winnaar van de juryprijs aanwijzen.

Jury

Elke editie van de Rotterdam Architectuurprijs heeft een nieuwe jury. De jury van dit jaar staat onder leiding van voorzitter Chris van Langen (directeur van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst), Gus Tielens (De Korth Tielens Architecten), Arna Mackic (Studio LA en winnaar Jonge Maaskantprijs 2017), Tom Frantzen (FRANTZEN et al Architecten en Lemniskade) en Thom Aussems (corporatie Sint Trudo). Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 20 december worden de winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2017 bekend gemaakt.

Prijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Gerelateerd nieuws