Beeld: Studio Marco Vermeulen

01 mei 2023

Rotterdam Architectuur Maand: ticketverkoop festivalhart gestart!

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De ticketverkoop voor het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand is gestart. Bezoek deze zomer het drijvende festivalhart in de Maashaven!

Op deze plek zal over een paar jaar een gloednieuw stadspark ontstaan: het Nelson Mandelapark. Ervaar nu al hoe dat voelt. Wandel de route over het water door drie enorme bakken. Onderweg kom je van alles te weten over de rol van het water in de toekomst van de stad. Grote kans dat je ook nog wat tricks van freerunners en skaters in de urban sportsboot kunt bewonderen. Vanaf nu is het mogelijk om hier je tickets te kopen.

Wat is het festivalhart?

Het festivalhart bestaat uit drie enorme drijvende bakken van zo’n 76 meter lang en 11 meter breed. In de ene bak geniet je al wandelend van het groen in een tijdelijk park en kun je je onderdompelen in lezingen, debatten, films en andere evenementen. Een andere bak staat volledig in het teken van urban sports zoals freerunning en calisthenics. Het drijvende geheel is een concept van het Rotterdamse architectenbureau Studio Marco Vermeulen. De urban sports bak wordt ingericht in samenwerking met ontwerper en freerunner Onur Eren.

De route

Als je het festivalhart bezoekt loop je een wandelroute over het water. De bakken zijn met elkaar verbonden door een loopbrug, die ook nog eens werkt als één langgerekt uitkijkpunt. De route is tegelijkertijd een buitententoonstelling waarin je op een laagdrempelige manier wordt geïnformeerd over de mogelijkheden van bouwen op het water, de waarde van street culture voor stedelijke ontwikkeling en het belang van groen voor een groeiende stad. Zo krijg je een unieke kijk op de Maashaven en de rest van de stad én zie je wat de mogelijkheden zijn van het water.

Programma

In het festivalhart kun je ook programma volgen, zoals lezingen, films, voorstellingen en evenementen. Een overzicht van het programma per dag vind je via de website.

 

Praktische Informatie

 

Tickets

Een ticket kost 3,50 euro. Met de Rotterdampas is de toegang eenmalig gratis.

Koop tickets

Bezoekers info

Meer informatie over je bezoek, zoals openingstijden, locatie en bereikbaarheid vind je hier.

Naar Bezoekersinformatie

Gerelateerd nieuws