Foto: Rhalda Jansen

25 april 2023

Stemperiode Rotterdam Architectuurprijs succesvol afgesloten

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De stembussen voor de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs zijn inmiddels gesloten. Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om fysiek je stem uit te brengen in de Centrale Bibliotheek. De tentoonstelling trok ruim 2100 bezoekers.

Daarnaast hebben we ruim 5800 stemmen binnen! We ontvingen meer stemmen dan ooit, een verdubbeling ten opzichte van het aantal stemmen dat vorig jaar werd uitgebracht. We willen iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht. Met jouw stem laat je zien welk Rotterdams bouwwerk jij de belangrijkste aanwinst vindt voor Rotterdam. Wij gaan aan de slag met het tellen van de stemmen. Op woensdag 7 juni maken we de winnaars bekend van de publieksprijs en de juryprijs tijdens de officiële prijsuitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs.

Bibliotheekcollege

Als onderdeel van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 organiseerde AIR in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een Bibliotheekcollege. Hoofdredacteur Catja Edens en juryvoorzitter Ninke Happel gaven een lezing. Bekijk het college hier terug.

Workshop maquette maken

Ook konden bezoekers van de Centrale Bibliotheek op dinsdagmiddag 18 april meedoen aan de workshop ‘maquette maken’. Samen met architectenbureau El Kantoor werden bouwwerken nagemaakt die eerder de Rotterdam Architectuurprijs wonnen. We zagen prachtige minicreaties van het Depot Boijmans Van Beuningen, Fenix I en Malieklos. Na afloop kon iedereen de maquette mee naar huis nemen.

Gerelateerd nieuws