Lezing
07 juni.2023

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs 2023

De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de nieuwe bouwwerken van de stad voor het voetlicht. De beste bouwwerken worden bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Prijsuitreiking

Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. De feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs is een van de hoogtepunten van de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 7 juni 2023. 

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vakjury samen. Diversiteit in deskundigheid, expertise en achtergrond is daarbij telkens het uitgangspunt. De vakjury buigt zich over alle inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2023 en maakt een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laat zien. De jury bezoekt de geselecteerde projecten en komt zo tot een keuze van eervolle vermeldingen en een winnaar. Tijdens dit proces reflecteert de jury op de ontwikkelingen die in de architectuur van Rotterdam gaande zijn. Deze observaties en bevindingen krijgen een plek in het juryrapport.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in april stemmen op een van de tien projecten uit de juryselectie. Het bouwwerk met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs uit handen van het stadsbestuur en ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Praktische info
Delen:
Voeg toe aan je agenda