15 maart 2023

Stemloket + tentoonstelling Rotterdam Architectuurprijs

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Van 3 tot en met 24 april kan iedereen een stem uitbrengen voor de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs (RAP). Nieuw dit jaar is dat we in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een fysiek stemloket plaatsen in de hal van de bibliotheek. De tien geselecteerde projecten zijn daar ook in een tentoonstelling te zien.

Tentoonstelling

In de RAP tentoonstelling in de hal van de Centrale Bibliotheek maak je kennis met de tien geselecteerde projecten. Met foto’s, informatie en video’s kun je op je gemak bekijken welk project het meest aanspreekt. Daarna kun je heel makkelijk je stem uitbrengen via het stemloket.

Stemloket

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om fysiek je stem uit te brengen op een van de tien projecten uit de juryselectie. Vink je favoriete project aan op het stemformulier, vul de stemmotivatie in en dien je stem in! Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. Ook is er een prijs voor de beste stemmotivatie en worden de meest aansprekende inzenders uitgenodigd om de prijsuitreiking op bij te wonen.

De RAP tentoonstelling en het stemloket zijn tijdens openingstijden van de Centrale Bibliotheek te bezoeken. Buiten deze openingstijden kun je natuurlijk ook gewoon altijd je stem online uitbrengen via de website van de Rotterdam Architectuurprijs.

Bibliotheekcollege 18 april

Als onderdeel van de RAP tentoonstelling organiseert AIR in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een Bibliotheekcollege in het teken van de Rotterdam Architectuurprijs. Op dinsdag 18 april geven hoofdredacteur Catja Edens en juryvoorzitter Ninke Happel een lezing en nemen ze je mee in het verhaal van de Rotterdam Architectuurprijs. Waarom is deze prijs relevant voor Rotterdam en waar draagt de prijs aan bij? Uiteraard komen ook de inzendingen en de juryselectie van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 aan bod. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Gratis aanmelden via deze link.

Over de Rotterdam Architectuurprijs

Ieder jaar brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe projecten in de stad voor het voetlicht. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni.