De mobiele audiostudio van Verhalenhuis Belvédère in IJsselmonde

13 december 2022

Wat is jouw (buurt)verhaal?

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Het Verhalenhuis Belvédère haalt sinds de oprichting onvermelde verhalen op uit Rotterdam (Zuid). Voor de tentoonstelling Binnenstad | Buitenwijk gingen ze met een mobiele audiostudio Groot-IJsselmonde in, én zijn ze donderdag 15 en vrijdag 16 december aanwezig in de tentoonstelling zelf met de audiostudio!

Opnames met Verhalenhuis Belvédère in Groot-IJsselmonde

In Groot-IJsselmonde zijn de inwoners geïnterviewd die fotograaf Sanne Donders in 2021 portretteerde. Wat is hun thuissituatie? Hoe zijn ze in IJsselmonde terecht gekomen en waar komen ze samen met familie en vrienden?

In het Oude Westen staat de studio in de tentoonstellingsruimte in OMI. Wat zijn de ontmoetingsplekken in deze wijk? Hoe zijn mensen hier terecht gekomen en wat vinden ze van de wijk?

 

     
Over ‘Binnenstad | Buitenwijk: Verhalen uit de buurt’

Duik in de verhalen van twee bijzondere Rotterdamse wijken: het Oude Westen en Groot-IJsselmonde. Zijn er grote verschillen of juist overeenkomsten te bespeuren? De tentoonstelling laat met foto’s, verhalen en tekeningen verschillende perspectieven zien. Van bewoners, ontwerpers en kunstenaars. Ga mee op ontdekkingstocht door de wijken, in de tentoonstelling bij OMI en tijdens een van de programma onderdelen. Van gebouwen, pleinen en straten naar ervaringen en toekomstdromen. De tentoonstelling is te zien tot 28 januari 2023 in OMI, elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 en 18:00 uur.

Gerelateerd nieuws