workshops binnenstad buitenwijk
28 november 2022

Workshops in ‘Binnenstad | Buitenwijk’

Leestijd: 3 minuten

Delen:

Gedurende drie woensdagen gaan de leerlingen van KC Het Oude Westen aan de slag in de workshops ‘Een week uit mijn leven’ in de expo Binnenstad | Buitenwijk. Onder leiding van architect Cihan Bugdaci, fotograaf Khalid Amakran en Studio NadiaNena brengen ze hun leven in kaart. De resultaten zijn vanaf 14 december te zien als onderdeel van de bestaande expositie in OMI.

Op pad met architect Cihan Bugdaci

Op woensdag 23 november vond de eerste les plaats. Architect Cihan Bugdaci ging met de leerlingen door de wijk om anders naar de omgeving te kijken. Wat valt je op? Mensen, hoe ze wonen, hoe ze eruitzien, de straat, natuur en dieren in de buurt, je huis. Hoe ziet je leven in de wijk eruit? Wie zijn je vrienden, wie zijn je familie?

 

workshops binnenstad buitenwijk
Workshops in Binnenstad | Buitenwijk
workshops binnenstad buitenwijk                   workshops binnenstad buitenwijk
Fotograferen met Khalid Amakran

Wat zie je door de lens van je camera? In week twee gingen de leerlingen door de wijk met fotograaf Khalid Amakran. Met analoge camera’s leggen ze de wijk vast. Wat valt je op? De camera’s mogen ook mee naar huis, waar de leerlingen de opdracht krijgen om ook op andere dagen hun leefwereld vast te leggen.

workshops binnenstad buitenwijk   workshops binnenstad buitenwijk   
Narratieve kaarten met StudioNadiaNena

In de laatste workshop op woensdag 7 december gaan de leerlingen aan de slag met het tekenen van narratieve kaarten met Nadia Pepels van Studio NadiaNena.

 

workshops binnenstad buitenwijk
Feestelijke opening en presentatie

Op woensdag 14 december presenteerden de leerlingen in het bijzijn van ouders en leerlingen hun werk. Juf Hesther opende de tentoonstelling door samen met een van de leerlingen het lint door te knippen! De foto’s en de narratieve kaarten zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Binnenstad | Buitenwijk: Verhalen uit de buurt’ in OMI. Hun werk, samen met dat van veel andere makers is nog tot 28 januari 2023 te zien.

workshops binnenstad buitenwijk
workshops binnenstad buitenwijk
workshops binnenstad buitenwijk
Over ‘Binnenstad | Buitenwijk: Verhalen uit de buurt’

Duik in de verhalen van twee bijzondere Rotterdamse wijken: het Oude Westen en Groot-IJsselmonde. Zijn er grote verschillen of juist overeenkomsten te bespeuren? De tentoonstelling laat met foto’s, verhalen en tekeningen verschillende perspectieven zien. Van bewoners, ontwerpers en kunstenaars. Ga mee op ontdekkingstocht door de wijken, in de tentoonstelling bij OMI en tijdens een van de programma onderdelen. Van gebouwen, pleinen en straten naar ervaringen en toekomstdromen. De tentoonstelling is te zien tot 28 januari 2023 in OMI, elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 en 18:00 uur.

Gerelateerd nieuws