02 november 2022

Nominaties van der Leeuwprijs 2022 bekend

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op het Stadmakerscongres 2022 wordt voor de twaalfde keer de Van der Leeuwprijs uitgereikt door de Van der Leeuwkring. Middels een Open Oproep was het voor iedereen mogelijk om een initiatief voor te dragen. Na lang beraad heeft AIR samen met de leden van de Van der Leeuwkring de volgende drie initiatieven genomineerd: Queer GymVoedseltuin Rotterdam en het Wijkpaleis. We stellen ze hieronder aan je voor.

De ingezonden initiatieven laten een breed en divers palet aan onderwerpen zien, maar ook een verscheidenheid aan plekken in de stad. Een heel mooi resultaat dat we ook hoopten te bereiken met de vernieuwde opzet van de Van der Leeuwprijs. Zo zijn er onder de inzendingen jonge stadmakers die vanuit hun perspectief iets voor de stad wilden betekenen, maar ook zeer ervaren stadmakers die zich reeds jaren inzetten voor hun buurt of de stad. Daarnaast zijn er verschillende vormen van initiatieven.

Zo heeft het ene initiatief als doel om een boek over stadmaken te maken en hoe je daar als inwoner van de stad aan bij kunt dragen. Het andere initiatief is een platform voor de vergroening en verduurzaming van de stad. Weer andere initiatieven faciliteren buurt- en wijkontmoetingsplekken in de stad. De plekken of schaal van impact van de initiatieven verschillen ook behoorlijk. Van specifieke buurten als Carnisse of het Oude Westen tot initiatieven die betrekking hebben op de hele stad en zelfs daarbuiten.

Gerelateerd nieuws