Foto: Fred Ernst

08 juni 2022

Terugkijken: openingslezing Ninke Happel RA Maand’22

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

De zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand werd afgetrapt met de openingslezing op woensdagavond 1 juni. 

Op 29 meter hoogte, vanuit het Festivalhart van de RA Maand ging Ninke Happel van HCVA in haar lezing ‘Little fields, long horizons’ in op het thema van de RA Maand, Vista Rotterdam! en het thema van de hoofdtentoonstelling (T)Huis.

Vanaf Het Podium, boven op Het Nieuwe Instituut, zien we de stedelijke groei aan ons voorbij trekken. Maar wat zien we niet? Reflecteert dit overweldigende panorama van de stad ons thuis, of speelt dit zich af op de grond, op ooghoogte? Met deze thema’s als vertrekpunt doet Happel een denkoefening over de lange termijnwaarde van architectuur in een chaotische korte termijnwereld. In een tijd waarin de omgeving voortdurend onderhevig is aan verandering, ziet zij dat de gebouwde omgeving het meest gebaat is bij interventies met een lange adem.

Kijk de openingslezing hier terug:

Gerelateerd nieuws