COFO architects (Europan 15 winnaar), Rambla Kapsalon, Visserijplein

16 december 2020

Werkplaats Europan 15

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

AIR en Europan NL organiseerden op 9 maart 2020 de prijsuitreiking van de internationale ontwerpcompetitie Europan 15 Rotterdam. Uit 123 inzendingen koos de jury vijf winnaars die elk nieuwe perspectieven openden op de ‘goede groei’ van Rotterdam.

Met de ‘Werkplaats Europan 15’ is deze inzet verder gebracht. Op initiatief van de private partners AM, BPD, Dudok, ERA Contour en Heijmans, in samenwerking met teams van de gemeente Rotterdam, Woonstad en uiteraard de winnaars. Met als doel om ontwerptalent en kans te geven in Rotterdam, te leren van de meest veelbelovende ideeën en deze – samen met lokale betrokkenen – door te ontwikkelen tot voorbeeld stellende projecten. Een creatief proces dat de brug slaat tussen cultuur en stedelijke ontwikkeling, verbeelding en maken, denken en doen.

Tijdens het Stadmakerscongres organiseren de winnaars zelf programma rond lokaal relevante thema’s in IJsselmonde, Bospolder-Tussendijken, M4H en Brainpark. Over de toekomst van de tuinstad, de ruimtelijke en economische condities voor buurtmarkten, typologie van compacte woon- en werkmilieus en biodiversiteit.

Vier winnaars hebben intussen een vervolgopdracht en na de kerst gaat de werkplaats door richting de Rotterdam Architectuur Maand.

Gerelateerd nieuws