20 juni 2020

Positief advies Cultuurplan 2021-2024

Leestijd: 2 minuten

Delen:

“AIR verbindt in zijn programma ambitie met daadkracht. De Raad is onder de indruk van de wijze waarop Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) een nieuwe visie ontwikkelt op wat ontwerp betekent. De thema’s die AIR aansnijdt getuigen van urgentie en het instituut betrekt die op de stad met een open houding.”

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur geeft AIR een positief advies voor het Cultuurplan van 2021-2024. We lezen een bevestiging van onze inzet en koers. De wijze waarop AIR relevante maatschappelijke en culturele thema’s in samenwerking met verschillende partners tot programma maakt wordt daarbij positief opgemerkt. Ook kan AIR een belangrijke rol vervullen als kenniscentrum voor zowel het vakgebied als het publiek en spreekt het advies over AIR als “toonbeeld voor andere instellingen in het veld van architectuur, design en digitale cultuur”. We zijn blij met deze mooie woorden. Wel maken we ons zorgen over de ontwikkeling van dat veld, in Rotterdam maar ook landelijk.

We gaan er vanuit dat het advies wordt opgevolgd en we ook de komende vier jaar deel uitmaken van het Rotterdamse Cultuurplan. We gaan ons inspannen voor een vitaal architectuurklimaat, met het vizier op een open stad! Team AIR heeft er zin in!

Lees het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur

Lees de disciplinebeschouwing ‘architectuur, vormgeving en digitale cultuur’

Gerelateerd nieuws