Per 15 mei 2021 aanstaande neemt directeur Bas van der Pol afscheid bij AIR om als wethouder van Tilburg te gaan werken.
12 april 2021

Bas van der Pol neemt afscheid als directeur van AIR

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Per 15 mei aanstaande neemt directeur Bas van der Pol afscheid van Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) om als wethouder van Tilburg te gaan werken.

Bas heeft zich sinds april 2013 op energieke en verbindende wijze ingezet voor AIR, het architectuurklimaat en de Rotterdamse cultuur van samen stadmaken. Aanvankelijk als programmaleider en sinds 1 maart 2018 als directeur-bestuurder. Samen met collega directeur Barbara Luns is hij er de afgelopen jaren in geslaagd het publieke profiel van AIR te versterken en de organisatie te vernieuwen. AIR is op overtuigende wijze opgenomen in het Cultuurplan 2021-2024 van de gemeente Rotterdam en mag sinds dit jaar rekenen op een meerjarige financiering door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van de instelling en de uitvoering van een ambitieus beleidsplan.

Barbara Luns zal haar werkzaamheden als directeur-bestuurder voortzetten en leiding geven aan het team van AIR. We kijken uit naar juni waarin de Rotterdam Architectuur Maand van start zal gaan. De plek waar de kracht van architectuur en ontwerp zich toont en verbindt aan een breed en divers publiek. De maand wordt georganiseerd in samenwerking met diverse partners, de (Rotterdamse) ontwerpsector en het ontwerponderwijs en is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.