17 maart 2020

Terugkijken: Talkshow Mobiliteit en Ruimte

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Op 11 februari organiseerde AIR, op initiatief van het Stadslab Hoogkwartier en de gemeente Rotterdam, de talkshow Mobiliteit en Ruimte. Onder leiding van presentator Geert Maarse werd verkend hoe de transitie naar innovatieve, schone mobiliteit ingezet kan worden als middel om ruimtelijke kwaliteit te genereren.

Sanne van Manen en Marco Stout (Stadslab Hoogkwartier) deelden de lessen van de Mobility Challenge Hoogkwartier, een uniek experiment ontstond op initiatief van buurtbewoners. Martin Guit (mobiliteitsstrateeg gemeente Rotterdam) presenteerde de nieuwe Rotterdamse MobiliteitsAanpak (RMA), en Derk Loorbach (directeur DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities EUR) over de rol van experimenten om een échte transitie in mobiliteit te bewerkstelligen.

 

Gerelateerd nieuws