28 oktober 2019

Vakjury Rotterdam Architectuurprijs 2019 bekend

Leestijd: 3 minuten

Delen:

We ontvingen dit jaar 47 inzendingen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2019. De vakjury gaat nu aan het werk om de shortlist met genomineerden samen te stellen. Trots presenteren wij de vakjury van dit jaar met daarin Do Janne Vermeulen, Niraj Sewraj, Marianne van der Sanden en Jan Bruil onder leiding van juryvoorzitter Esther Agricola.

Op 1 november maken wij de juryselectie bekend. Dan zal het publiek kunnen stemmen op de tien projecten uit de juryselectie.

Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid gemeente Amsterdam, juryvoorzitter 2019

“Architectuur is de spiegel van de stad”

Do Janne Vermeulen, architect/directeur en medeoprichter Team V Architectuur, jurylid 2019

“Ik zie Rotterdam als een stoere stad met een rauw randje en veel durf. Het lijkt me interessant te kijken naar gebouwen waar die kant van Rotterdam samenkomt met verfijning, precisie en doordachte ingrepen.”

Niraj Sewraj, stadsontwikkelaar BPD, jurylid 2019

“Het ontwikkelen van nieuwe gebouwen en gebieden doe je vanuit de passie om waarde toe te voegen. Betekenisvolle en bijzondere gebieden zijn daarvan het resultaat.”

Marianne van der Sanden, partner bij Braaksma & Roos Architectenbureau, jurylid 2019

“Het is ontzettend inspirerend om elke dag met de historie en de toekomst van onze leefomgeving bezig te mogen zijn. Er zijn nog zoveel verborgen parels te ontdekken, zeker ook in Rotterdam.”

Jan Bruil, Head of Dutch Real Estate Development and Construction bij Bouwinvest, jurylid 2019

“Met passie gezamenlijk werken aan vastgoedprojecten en gebieden, waardoor een mooiere en betere omgeving ontstaat, is wat mij drijft.  De institutionele herkomst van het vermogen en de langjarige scope die we hebben als belegger, maakt mijn werk maatschappelijk relevant en dat vind ik waardevol.”

 

Kijk voor de uitgebreide beschrijvingen van de jury en de inzendingen op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Gerelateerd nieuws