24 september 2019

De Meester 2019

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op woensdag 30 oktober 2019 vindt de 5e editie van De Meester plaats. Uit elf presentaties van afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunde zullen er drie worden genomineerd om mee te dingen naar de titel De Meester 2019.

De jury bestaat uit: Dikkie Scipio (founding partner van KAAN Architecten). Dirk Jan Postel (partner Kraaijvanger Architects), Harm Tilman (hoofdredacteur van vakblad De Architect), architect Victor Mani (voormalig decaan MSA Münster) en beeldend kunstenaar Joep van Lieshout. De prijs kent de vorm van een promotieprijs van € 5.000 en dient ingezet te worden voor het creëren van naamsbekendheid van het werk en/of de net afgestudeerde architect of stedenbouwer.

Fleur Groenendijk Foundation

De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil jongeren stimuleren in hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de breedste zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. Ieder kwartaal stelt FGF aan deze doelgroep een subsidie beschikbaar van €2.500 om daarmee een project te realiseren. Daarnaast heeft de foundation De Meester in het leven geroepen met als doel de jonge architect of stedenbouwkundige te ondersteunen en zijn/haar werk een podium te geven. Lees meer over de vorige winnaars en de prijs op de nieuwe site van de Fleur Groenendijk Foundation.

Gerelateerd nieuws