Foto: Rhalda Jansen

20 december 2018

De Meester 2018 Winnaar

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Woensdag 31 oktober werd de prijs aan de best afgestudeerde van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst uitgereikt. Tot De Meester 2018 werd verkozen: Bram van Ooijen met Wihdatopia, onder één voorwaarde.

Bram stelt met zijn vraag aan de orde, wat nu precies de rol van de stedenbouwkundige zou kunnen zijn, in een complexe situatie waar geen sprake is van sturing door een vorm van centraal gezag. De jury geeft met de prijs de opdracht aan Bram om die vraag te beantwoorden. Winnaar Bram van Ooijen is behalve voor De Meester ook genomineerd voor de Archiprix. Lees meer over Bram en bekijk het volledige juryrapport.

AIR is sinds dit jaar partner van de Fleur Groenendijk Foundation. Bas van der Pol heeft namens AIR de avond van De Meester 2018 gemodereerd: “Jonge mensen met frisse nieuwe ideeën zijn de levensader!”. Dikkie Scipio is voorzitter van de jury van De Meester 2018. Zij verzet naast haar werk als KAAN founding partner ook veel werk voor jong architectuurtalent. Lees hier het exclusieve interview.

Bram van Ooijen over zijn project Wihdatopia in onderstaand filmpje.