(c) Frank Hanswijk

Foto: Frank Hanswijk

02 september 2019

Inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2019 geopend

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Welke bouwwerken maken kans op de prijs in dit jubileumjaar? Erasmus MC, De Markthal, Het Schieblock, De RDM Campus, Rotterdam CS en CPO Hooidrift, het zijn enkele winnaars van de afgelopen negen edities.

Jaarlijks brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Namens de gemeente Rotterdam nodigt AIR architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen van harte uit om hun projecten in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2019. Alle bouwwerken die tussen 1 juli 2018 en 1 juli 2019 in gebruik zijn genomen, kunnen meedoen.

Indienen

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op de site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs.

De voorwaarden

– De bouwwerken bevinden zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.
– De bouwwerken zijn tussen 1 juli 2018 en 1 juli 2019 in gebruik genomen.

Indienen kan van 2 september tot en met 2 oktober 2019 via: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vijfkoppige jury samen waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een bezoek aan de gebouwen wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan jaarlijks in de maand november stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs.

Prijsuitreiking

De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 december in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis.

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van Gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door AIR.

Gerelateerd nieuws