Foto: Frank Hanswijk, Winnaar 2021 Little C

06 mei 2022

Juryselectie Rotterdam Architectuurprijs 2022 bekend: stemmen kan nu!

Leestijd: 3 minuten

Delen:

Wat wordt het beste gebouw van Rotterdam in 2022? De tien kanshebbers voor de Rotterdam Architectuurprijs zijn bekend. Stemmen kan nu!

 

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont al meer dan tien jaar de beste gebouwen van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer.
De vakjury onder leiding van Lara Schrijver (Hoogleraar Architectuurtheorie, Universiteit Antwerpen)  heeft zich gebogen over alle 36 inzendingen en selecteerde daaruit tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. De juryselectie van 2022 brengt het wonen als centraal vraagstuk voor de stad Rotterdam in beeld, maar toont ook de aandacht voor onderwijs en cultuur. Ook heeft de jury architectonische vernieuwing en alternatief opdrachtgeverschap een podium gegeven in de selectie.

Juryprijs

Na een bezoek aan de tien geselecteerde gebouwen wijst de vakjury drie genomineerden aan, waarvan één de juryprijs in de wacht zal slepen. In het juryrapport en op de website van de Rotterdam Architectuurprijs zet zij haar observaties en bevindingen uiteen. Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in Rotterdam en waar is nog meer aandacht nodig?

 

Stemmen publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt kan van 6 mei tot en met 6 juni stemmen via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een prijs en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

 

Voor de publieksprijs kan op een van de volgende tien projecten worden gestemd:

 

Beheercoöperatie W1555

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

CBS de Sleutel

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

De Groene Kaap

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Depot Boijmans van Beuningen

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Floating Office Rotterdam

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Malieklos

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Maurits en Jacob

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Nieuw Hoboken

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

The Terraced Tower

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Welschen 2

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

 

Stem nu op het beste bouwwerk van Rotterdam!

Stemmen publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt kan van 6 mei tot en met 6 juni stemmen via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een prijs en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

 

Juryprijs

Na een bezoek aan de tien geselecteerde gebouwen wijst de vakjury drie genomineerden aan, waarvan één de juryprijs in de wacht zal slepen. In het juryrapport en op de website van de Rotterdam Architectuurprijs zet zij haar observaties en bevindingen uiteen. Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in Rotterdam en waar is nog meer aandacht nodig?

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 22 juni 2022 in Theater Zuidplein.

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door AIR.

Beeld: Loes Sikkes Foto: Frank Hanswijk, Fenix I, winnaar Rotterdam Architectuurprijs 2020