02 juli 2024

Terugblik: Open Bureaudag 2024

Leestijd: 1 minuut

Delen:

We blikken terug op een zeer geslaagde Open Bureaudag. Op zaterdag 22 juni openden ruim 45 Rotterdamse architectenbureaus hun deuren voor het publiek.

Variërend van groot en bekend zoals Powerhouse Company,  KCAP en MVRDV tot de wat jongere kleinere bureaus zoals HA-HA en ArchitectuurMAKEN. De architecten- en ontwerpbureau’s werden druk bezocht door een brede groep geïnteresseerden. We zagen o.a. buurtbewoners, architectuurliefhebbers en een heleboel studenten. De dag werd afgesloten met een borrel in het Keilepand.

Guided tours

Sommige bureaus waren ook onderdeel van een tour. Gedurende deze speciaal samengestelde tours kreeg je de kans om meerdere bureaus te bezoeken en de diversiteit van de Rotterdamse ontwerpbureaus te ervaren. Bezoekers konden kiezen uit vier tours: Lloydkwartier, Noord, Stadsdriehoek en Zuid.

Deelnemende bureaus

Deze bureaus deden mee: Powerhouse Company, KCAP, Architectuur MAKEN, De Nijl Architecten, STUDIOSINGA, MVRDV, OD205, Keilepand, MLA+, HA-HA, JVST, GROOSMAN architecten, Felixx Landscape Architects, CITYFÖRSTER, studioADAMS, Group A, De Urbanisten, Buro MA.AN, Studio Inscape, SYLVA, Seterah, Studio Sifra, Bureau Massa, Roffaa, Kokon, ARTTENDERS, V8 Architects, Palmbout Urban Landscapes, Superuse Studios, md-2 architecten, JagerJanssen, Enzo Valerio, El Kantoor, KESP Architectuur, Evelien van Es, Lara Voerman, Johanna van Doorn, Joost Emmerik, Sander Dekker Architecuur en Machiel Peltenburg Architectuur.

Foto’s: Fred Ernst

Gerelateerd nieuws