28 september 2022

Open Oproep Van der Leeuwprijs

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Voor de Van der Leeuwprijs zoeken we middels een Open Oproep private initiatieven van individuen, collectieven, stichtingen of bedrijven met een maatschappelijke meerwaarde voor de stad. De winnaar maakt kans op een geldprijs van €4000.

De Van der Leeuwprijs

De prijs wordt sinds 2009 jaarlijks uitgereikt door de Van der Leeuwkring, een betrokken groep Rotterdamse opdrachtgevers die vanaf de oprichting in 2005 werkt aan de verbetering van de stad Rotterdam. Met de Van der Leeuwprijs wil de kring Rotterdamse initiatieven ondersteunen en inbedden in het bredere debat over de ruimtelijke kwaliteit van de stad.

De Van der Leeuwprijs creëert voor de kring een gezamenlijk moment om te reflecteren op wat er speelt in de stad en welke plekken of onderwerpen daar een belangrijke rol in spelen. De winnaars verstevigen met het geldbedrag van de prijs hun positie in de stad en krijgen exposure.

Nieuwe opzet

Met deze twaalfde editie wordt de opzet van de Van der Leeuwprijs vernieuwd. Genomineerden worden niet meer door de Van der Leeuwkring en sparringpartners voorgedragen, maar middels deze Open Oproep is het voor iedereen mogelijk om een (eigen) initiatief voor te dragen. Meedingen naar de prijs wordt zo toegankelijker en komen er mogelijk nieuwe en andersoortige initiatieven aan het licht.

Eerdere winnaars waren onder andere Stichting Plezierrivier de Rotte, stadmaker Marco Stout als pionier in het Hoogkwartier, Hockey Club Feyenoord en de herontwikkeling van de Nieuwe Binnenweg. Na elf edities heeft de prijs zich bewezen als een waardevol format.

Inzenden

Inzenden kan tot en met 30 september a.s. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Stadmakerscongres 2022, dat op 4 november plaatsvindt in Theater Zuidplein.

Alle informatie over inzenden vind u hier.

Gerelateerd nieuws