Foto: Marco de Swart

27 september 2022

Save the date: Stadmakerscongres 2022

Leestijd: < 1 minuten

Delen:

Op vrijdag 4 november organiseert AIR opnieuw dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken: het Stadmakerscongres 2022 (SMC22). Dit keer in een nieuwe vorm op een nieuwe locatie in Theater Zuidplein.

 

“Als we één ding zeker weten, is dat alles alles anders wordt.” Floris Alkemade – uitreiking jaarboek Architectuur

 

De stad gaat veranderen. Klimaatadaptatie, energietransitie, verdichting, technologisering, mobiliteitstransitie, rechtvaardigheid en inclusie. Al deze ontwikkelingen relateren aan elkaar en de sleutel om ze toekomstbestendig aan elkaar te koppelen zijn we zelf. Daarom gaan we deze editie allemaal aan het werk om, door de ruimtelijke schalen en formele rollen heen, na te denken over de volgende opgaven van de stad.

Alleen door met elkaar te brainstormen, discussiëren, puzzelen en tekenen kunnen we de opgaven waar we voor staan doorgronden. In nieuwe samenwerkingsverbanden verbinden we het publieke en het private, de buurt en de regio, geleerde lessen en nieuwe uitdagingen, het systeem en het alledaagse.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

In oktober komt het SMC22 programma online. Meld je aan voor de nieuwsbrief of houd de Stadmakerscongres 2022 website in de gaten om op de hoogte te blijven van alle updates en programmering van deze aankomende editie!

Gerelateerd nieuws