Foto: Frank Hanswijk

16 december 2020

Inzenden Rotterdam Architectuurprijs 2021 geopend

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Deze zomer maakten AIR en Gemeente Rotterdam bekend dat de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs (RAP) verschuift naar de Rotterdam Architectuur Maand 2021. De prijs, een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, brengt al tien jaar de beste gebouwen van de stad voor het voetlicht. Daarbij staat het vakkundige samenspel tussen ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers centraal. Door de prijs in juni uit te reiken tijdens de Architectuur Maand wordt een breder publiek bereikt: architectuurliefhebbers en iedereen die de stad Rotterdam een warm hart toedraagt.

Inzenden geopend

Wat wordt het beste gebouw van Rotterdam in 2021? Ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers zijn van harte uitgenodigd om hun projecten in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Inzenden kan tot en met maandag 15 maart 2021 via rotterdamarchitectuurprijs.nl

Vakjury bekend

Elk jaar stelt de organisatie een deskundige jury samen. Diversiteit en een variatie aan relevante expertise zijn daarbij altijd het uitgangspunt. De komende weken worden zij voorgesteld via de kanalen van AIR en RAP: juryvoorzitter Oana Bogdan (Bogdan & Van Broeck) en juryleden Bert Dirrix (Diederendirrix), Femke Feenstra (Gortemaker Algra Feenstra architects), Tobias Verhoeven (Synchroon) en Nyasha Harper-Michon (RAU, A.ZINE).

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 16 juni 2021.

Alle informatie over de Rotterdam Architectuurprijs is te vinden op rotterdamarchitectuurprijs.nl

Gerelateerd nieuws