15 oktober 2020

Terugkijken ON AIR: Nederland in 2120

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Een lezing waarin we kijken naar het Nederland van 2120. Nederland staat voor grote uitdagingen: afnemende biodiversiteit, zeespiegelstijging, verzilting, verdroging, energienood, wateroverlast, woningnood, bodemdaling en insectenplagen zetten de leefbaarheid in ons land onder druk. Als we niets doen zullen deze problemen alleen maar toenemen.

Een andere kijk op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de ruimtelijke inrichting is nodig om een transitie te maken naar een betere, groenere versie van Nederland. Hoe Nederland er mogelijk in 2120 uit zou kunnen zien, onderzocht een team van experts van Wageningen University & Research. Onderzoekers en ruimtelijk ontwerpers Michaël van Buuren en Bertram de Rooij, onderdeel van dat team, nemen ons mee in dit onderzoek.

 

 

Over ON AIR

ON AIR is de online college- en lezingenreeks, in de vorm van video en audio uitzendingen. Met deze reeks biedt AIR stof tot nadenken voor het werken aan een vitaal architectuurklimaat en om op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven op de open stad en de goede groei’ van Rotterdam.

Gerelateerd nieuws