Foto: Frank Hanswijk

17 juli 2020

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs naar Architectuurmaand

Leestijd: 2 minuten

Delen:

De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs verschuift van december naar de Architectuurmaand in juni en wordt verbonden aan een breder publieksprogramma.

INDIENEN VANAF 1 FEBRUARI

De prijs, een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam, brengt al tien jaar de beste gebouwen van de stad voor het voetlicht, waarbij het vakkundige samenspel tussen ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers centraal staat. Projecten die in aanmerking komen voor de elfde Rotterdam Architectuurprijs kunnen vanaf 1 februari 2021 ingediend worden.

VERLENGDE PERIODE

De aankomende editie van de Rotterdam Architectuurprijs kent door de verschuiving een ruimere periode van deelname: bouwwerken die tussen 1 juli 2019 en 1 januari 2021 in de gemeente Rotterdam in gebruik zijn genomen, kunnen vanaf 1 februari 2021 gedurende zes weken worden ingediend via rotterdamarchitectuurprijs.nl.

AIR stelt ook deze editie een onafhankelijke jury samen en zorgt ervoor dat iedereen via rotterdamarchitectuurprijs.nl kan stemmen voor de publieksprijs.

ARCHITECTUUR ALS PUBLIEKE ZAAK

De Rotterdam Architectuurprijs is al een decennium een van de pijlers onder de uitvoering van het architectuurbeleid van de stad. Wethouder Bas Kurvers: ‘’We vinden het als stad belangrijk dat de Architectuurprijs na tien succesvolle jaren een volgende ontwikkeling doormaakt. Architectuur gaat om veel meer dan stenen stapelen. Het vult je blik als je op straat loopt. Goede architectuur doet wat met mensen: het kan een plek bijzonder maken of voor samenhang zorgen. Daarom is het een zaak van alle Rotterdammers. En ik roep iedereen alvast op om straks te gaan stemmen.’’

OVER DE ROTTERDAM ARCHITECTUURPRIJS

Sinds 2010 bekroont de Rotterdam Architectuurprijs jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De afgelopen 10 jaar werd de prijs uitgereikt op de derde woensdag van december in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis. Vorig jaar won Fenix I de juryprijs en de publieksprijs.

Meer informatie over de (verschuiving van de) Rotterdam Architectuurprijs is te vinden op rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Gerelateerd nieuws