Foto: Frank Hanswijk, Fenix I, winnaar 2019

01 februari 2021

Inzenden Rotterdam Architectuurprijs 2021 geopend

Leestijd: 3 minuten

Delen:

Fenix I, het Erasmus MC, het Timmerhuis, de Rozenburcht, de RDM Campus, Rotterdam CS en CPO Hooidrift, het zijn slechts enkele winnaars van de afgelopen tien edities. Jaarlijks brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Welke bouwwerken maken dit jaar kans op de prijs? Ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers zijn van harte uitgenodigd om hun projecten in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Inzenden kan van maandag 1 februari tot en met maandag 15 maart 2021 via rotterdamarchitectuurprijs.nl

Indienen

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor de teams van opdrachtgever, bouwer en ontwerper want juist het samenspel tussen deze partijen vormt de basis voor bouwwerken met zeggingskracht. Elk type bouwwerk kan meedingen naar de prijs, of het nu om wonen gaat, leren, werken, sporten, infrastructuur of een andere functie. Het maakt niet uit of het een klein of een groot bouwwerk betreft, nieuwbouw of transformatie. De Rotterdam Architectuurprijs is op zoek naar vakmanschap, innovatie en naar de bijdrage van gebouwen aan de stad.

De voorwaarden

– De bouwwerken bevinden zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.
– De bouwwerken zijn tussen 1 juli 2019 en 1 januari 2021 in gebruik genomen.

Vakjuryprijs

Elk jaar stelt de organisatie een deskundige jury samen. Diversiteit en een variatie aan relevante expertise zijn daarbij altijd het uitgangspunt. De vakjury van dit jaar bestaat uit voorzitter juryvoorzitter Oana Bogdan (architect en partner bij Bogdan & Van Broeck) en juryleden Bert Dirrix (architect en partner bij Diederendirrix), Femke Feenstra (architect en partner bij Gortemaker Algra Feenstra architects), Tobias Verhoeven (directeur Synchroon) en Nyasha Harper-Michon (architect en business developer bij RAU en columnist voor A.ZINE). De komende weken worden ze voorgesteld op rotterdamarchitectuurprijs.nl en sociale media kanalen van AIR.

Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een bezoek aan de geselecteerde projecten wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport en op de website van de Rotterdam Architectuurprijs zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in de maand mei stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen ontvangt de RAP-publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 16 juni 2021.

Gerelateerd nieuws