Beeld: Broek Bakema

Beeld: Broek Bakema

20 juni 2020

Terugkijken: Bibliotheek College Post ’65

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Johanna van Doorn, senior architect-onderzoeker bij SteenhuisMeurs, verzorgt een online college over een van de belangrijkste erfenissen uit de Post ’65 periode in Rotterdam: de Centrale Bibliotheek. Het college is onderdeel van een doorlopende reeks videocolleges door Open Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam. Deze editie is in partnerschap met AIR gemaakt.

De Centrale Bibliotheek is een van de drukst bezochte publieke gebouwen van Rotterdam. Het gebouw is ontworpen door architecten Jaap Bakema en Hans Boot (Broek Bakema) en geldt als een uniek erfgoed uit deze periode waarin de rol van de openbare bibliotheek een grote verandering doormaakte tot publiek interieur van de stad en inclusieve ontmoetingsplek. Johanna van Doorn vertelt over de totstandkoming van het gebouw middels een roemruchte ontwerpcompetitie, de architectuur van het gebouw en de betekenis ervan als onderdeel van het jonge erfgoed van de Post 65 generatie. In het licht van een aanstaande vernieuwing van de centrale bibliotheek programmeert AIR in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam dit najaar een mini-symposium.

 

 

Gerelateerd nieuws