Toni L. Griffin

Foto: Fred Ernst

29 mei 2020

Dossier Just City Design

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

AIR zoekt sinds 2017 voortdurend naar nieuwe perspectieven op een rechtvaardige stad door middel van een doorlopend activiteitenprogramma en het collectioneren van kennis en inzichten. AIR verbindt daarbij abstracte opgaven aan concrete initiatieven, personen en plekken van betekenis. Het programma weerspiegelt de veelkleurigheid van de stad en viert diversiteit als stedelijke uitdaging, kans en kwaliteit.

Hoe kunnen we samenwerken aan een stad die toegankelijk en aantrekkelijk is voor een eenieder om in te wonen en te werken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen erbij kan horen, zijn talenten kan ontplooien en zijn dromen verder brengen? Wat zijn de plekken van betekenis in een open samenleving waar ruimte is voor uiteenlopende ideeën en voor de ontmoeting tussen mensen? En, hoe geven we hier ruimtelijk vorm aan? Deze en andere vragen staan centraal in het programma dat dit dossier samenvat onder de noemer: Just City Design.

Leer meer over dit dossier

Gerelateerd nieuws