Aad Hoogendoorn

Stadmakerscongres

Delen:

Het Stadmakerscongres is dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken en wordt jaarlijks in november georganiseerd door AIR. We verwelkomen ieder jaar ruim 1000 stadmakers uit Rotterdam en daarbuiten.

Op het Stadmakerscongres worden specifieke thema’s en opgaven gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Er is ruimte om te denken, te brainstormen en te werken aan de opgaven waar we als stad voor staan. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen. Vanuit deze overtuiging werkt AIR met vele partners en initiatiefnemers aan een breed en gevarieerd programma. Ieder jaar wordt een internationale gast als Guest Urban Critic uitgenodigd om de Rotterdamse context van het stadmaken vanuit een internationaal perspectief te benaderen.

AIR initieert en coördineert het programma, waarbij het congres wordt gedragen door Van der Leeuwkringgemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Vele programmapartners voorzien het Stadmakerscongres van energie.

ga naar de website