Fred Ernst

Rotterdam Architectuurprijs

Delen:

De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe bouwwerken van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt georganiseerd door AIR. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni.

Elk jaar wordt er een nieuwe jury samengesteld waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien, de juryselectie. Na een bezoek aan de projecten wijst de jury twee eervolle vermeldingen en de winnaar van de juryprijs aan. In het juryrapport zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan in de maand april stemmen op bouwwerken uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. Ook is er een prijs voor de beste stemmotivatie en worden de meest aansprekende inzenders uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

ga naar de website