Ossip van Duivenbode

Rotterdam Architectuur Maand

Delen:

De Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. Hier worden de omvangrijke transities en ruimtelijke consequenties waar we als samenleving voor staan op een prikkelende manier gepresenteerd aan een breed publiek. De Rotterdam Architectuur Maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

Met ruim 100 partners uit het onderwijs, de cultuursector en de ontwerpsector vinden ruim 125 activiteiten plaats, verspreid over 40 locaties. De maand is elk jaar in juni en kiest iedere editie een nieuwe toepasselijke locatie voor het festivalhart. Er is voor iedereen wat te doen, ongeacht kennis of ervaring met architectuur. AIR organiseert en faciliteert het festivalhart en verzorgt de communicatie van de RA Maand.

De RA Maand startte in 2016 met het samenbrengen en communiceren van een collectieve festivalkalender. Na drie succesvolle maar relatief bescheiden edities is het concept in 2019 naar een hoger plan getild met een centraal festivalhart in het postkantoor aan de Coolsingel, ruim 50 activiteiten, 70.000 bezoekers en een explosieve groei in het online bereik.

In 2021 ontwikkelde AIR in samenwerking met Studio de Ronners een eigen identiteit voor de Rotterdam Architectuur Maand. Het festivalhart bevond zich onder de grond in de parkeergarage onder Kruisplein met een tentoonstelling ontworpen door Enzo Valerio. In 2022 creëerden we in samenwerking met MVRDV en Het Nieuwe Instituut een festivalhart op het roze Podium van 29 meter hoog op het dak van Het Nieuwe Instituut.

De Rotterdam Architectuur Maand wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. 

ga naar de website