Divers
17 november.2023

Stadmakerscongres

Laat je horen, kom luisteren, deel jouw expertise en werk mee aan de toekomst van de stad! Op vrijdag 17 november organiseert AIR dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken: het Stadmakerscongres 2023. Deze keer verwelkomen we je graag in Theater Rotterdam. De inschrijvingen voor SMC23 zijn nu geopend.

We leven in een tijd waarin duidelijk is wat ons te doen staat. Hoeveel alarmerende klimaatrapporten hebben we nog nodig? De opgaven zijn helder maar HOE gaan we dat samen voor elkaar krijgen? HOE komen we tot concrete voorstellen die een breed draagvlak hebben en ook uitvoerbaar zijn?

Om te werken aan grote ruimtelijke en maatschappelijke transities hebben we alle kennis en energie nodig die er in de stad aanwezig is. Daarom richten we dit jaar weer een grote werkplaats in, waarin we met elkaar werken aan de toekomst van de stad.

In de Grote Zaal openen we gezamenlijk het Stadmakerscongres 2023. Daarna transformeert heel Theater Rotterdam tot één grote werkplaats met tafels waarin iedere zaal een eigen thema heeft. In nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we aan de slag met o.a.: hoe water, bodem en groen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de stad, de woonopgave, ruimte voor werk en cultuur in de stad en zeggenschap.

Door met elkaar te tekenen, puzzelen, discussiëren en brainstormen willen we de opgaven doorgronden. De erker is dit jaar de plek waar een lezing of talkshow gevolgd kan worden. In de hal is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en in de tuinkamer woon je live opnames bij van Studio Stadmaken.

Vooraf inschrijven voor een programma is niet nodig, je kunt overal aanschuiven mits er plek is. Bekijk hier het programma van SMC23.

Aanmelden

Meld je hier aan. Deelname aan het Stadmakerscongres kost 20 euro (incl. BTW) per persoon. Studenten kunnen gratis deelnemen.

Wil je graag deelnemen maar kun je het bedrag niet missen? Stuur dan een email naar communicatie@airrotterdam.eu, dan vinden we altijd een oplossing. Na registratie ontvang je direct een ticketbevestiging in je e-mail en een persoonlijke link naar je registratie.

AIR initieert en coördineert het programma, waarbij het congres wordt gedragen door Van der Leeuwkring, gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Vele programmapartners voorzien het Stadmakerscongres van energie.

Praktische info
Locatie

Theater Rotterdam Schouwburg
Schouwburgplein 25
3012 CL
Rotterdam

Prijs

20

Rolstoeltoegankelijk

Delen:
Voeg toe aan je agenda