vacature

Programmamaker

Delen:

AIR zoekt een ervaren programmamaker voor 32 uur per week.

AIR heeft als missie om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de complexiteit van de grote ruimtelijke vraagstukken, zoals de klimaatopgave, energietransitie, mobiliteitstransitie en de woonopgave. AIR gelooft dat ontwerp hét instrument is om het gesprek over de ontwikkeling van de stad en de ruimtelijke opgaven breed te voeren. Met inhoudelijke activiteitenprogramma’s, onze netwerken en ervaring slaan wij een brug tussen cultuur en stadsontwikkeling, tussen verbeelding en maken, tussen denken en doen.

AIR organiseert op verschillende en steeds wisselende locaties in de stad een breed programma voor uiteenlopende doelgroepen met debat- en lezingenreeksen, workshops, tours, expertmeetings, stadlabs, cultuuronderwijs, talentprogramma’s, ontwerpcompetities, filmavonden en festivals.

Programmamaker

AIR werkt met een klein team aan het programma samen met veel verschillende partners. Als programmamaker bij AIR geef je samen met collega programmamakers invulling aan het activiteitenprogramma, van idee tot uitvoering. Je denkt mee over de vertaling van inhoudelijke thema’s naar concreet programma door te onderzoeken wat interessante invalshoeken en sprekers zijn en brengt het netwerk rond een onderwerp samen. Je bent in staat om je in te leven in de verschillende belangen en publieksgroepen om hen een stem te geven in het programma. Onderdeel van je werk vormt ook het omzetten van inhoud naar praktische uitvoering. Zo regel je een passende locatie, schrijf je goede briefings, en maak je een draaiboek zodat iedereen weet wat er nodig is om het programma tot een succes te maken.

Wie zoeken wij?
  • een creatieve en innovatieve programmamaker met kennis en interesse in architectuur en stedelijke ontwikkeling.
  • met ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van verschillende vormen van programma.
  • Je weet inhoudelijke thema’s te vertalen naar aantrekkelijke publieksactiviteiten. Dat kunnen lezingen zijn, bijeenkomsten, workshops, evenementen, een congres etc.
  • Je kunt je goed inleven in de belangen, wensen en gevoeligheden van verschillende doelgroepen in het netwerk van AIR en weet dat in te zetten in het contact met hen. Denk aan jonge stadmakers, buurtbewoners, stadsinitiatieven, ontwerpers, culturele partners, gemeente en marktpartijen.
  • Je hebt hart voor de stad Rotterdam en je weet wat er speelt op het gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling en de vraagstukken die ruimtelijke aandacht nodig hebben;
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Wat bieden wij?
  • Een klein team waarin je te maken krijgt met alle facetten van programma maken.
  • Een veelzijdig netwerk binnen de wereld van architectuur, cultuur en stedelijke ontwikkeling in Rotterdam.
  • Ruimte om je talenten te ontwikkelen; binnen AIR is veel aandacht voor jouw persoonlijke competenties en ambities.
  • Een aanstelling in eerste instantie voor een half jaar met uitzicht op verlenging, een werkweek van 24 tot 32 uur.
  • Hybride werken, maar minimaal 2 dagen met het team op kantoor in Rotterdam-Zuid.
Heb je interesse?

Stuur dan vóór 4 november 2024 je motivatie en curriculum vitae naar l.ernst@airrotterdam.eu.  De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 12 november 2024.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lonneke Ernst via l.ernst@airrotterdam.eu

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Heb je interesse? 

Stuur dan vóór 4 november 2024 je motivatie en curriculum vitae naar l.ernst@airrotterdam.eu.  De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 12 november 2024.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lonneke Ernst via l.ernst@airrotterdam.eu

Wij kijken uit naar je sollicitatie!