vacature

Producent Programma

Delen:

AIR is het Architectuur Instituut Rotterdam. Bij AIR werken we aan een vitaal architectuurklimaat en een cultuur van samen stadmaken. Dat doen we vanuit de overtuiging dat architectuur een publieke zaak is voor alle Rotterdammers en als kracht kan worden ingezet om Rotterdam tot een aantrekkelijke, duurzame en rechtvaardige stad te ontwikkelen.

AIR initieert, organiseert en coördineert inhoudelijke activiteitenprogramma’s, waaronder debat- en lezingenreeksen, workshops, expertmeetings, stadlabs, cultuuronderwijs, talentprogramma’s, ontwerpcompetities, conferenties en festivals. Daarnaast bouwt en bestendigt AIR netwerken rond belangrijke stedelijke vraagstukken en draagt bij aan het Rotterdams architectuurbeleid. Dit doen we met een klein team van zeer betrokken collega’s. Het Stadmakerscongres en de Rotterdam Architectuur Maand zijn twee initiatieven van AIR waar veel organisatorische werkzaamheden voor het team liggen.

AIR zoekt per direct een Producent Programma voor 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Als producent van ons programma werk je nauw samen met je andere collega’s, zoals de programmamakers en het team communicatie. Je zorgt ervoor dat de inhoudelijke programma’s praktisch en organisatorisch strak worden uitgevoerd. Zo breng je onder andere de mogelijkheden in kaart van locaties waar programma’s van AIR zullen plaatsvinden, inclusief technische faciliteiten, catering, crowd management en kosten. Ook denk je mee over hoe het werkt met ticketing en de benodigde personele bezetting. Vervolgens begeleid je de producties van AIR, waaronder de events tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, vanaf het moment dat het programma bekend is tot en met het maken van draaiboeken, in nauw overleg met zowel programmamakers als programmapartners. Als spin in het web zorg jij ervoor dat iedereen weet wat er moet gebeuren en afspraken helder zijn. Je bent communicatief, flexibel, zorgvuldig en je weet van aanpakken.

Wie zoeken we?
  • Je beleeft plezier aan de dynamiek die komt kijken bij het organiseren van bijvoorbeeld het programma van de Rotterdam Architectuur Maand en het Stadmakerscongres.
  • Je bent praktisch ingesteld met oog voor detail, werkt secuur en hebt tegelijkertijd het overzicht.
  • Je hebt ervaring met het organiseren/produceren van evenementen en bent je ervan bewust dat naarmate het event dichterbij komt, de werkdruk zal toenemen. In de aanloopfase van een grote productie zal je minder uren maken; uren die weer van pas komen vlak voor de productie. Een flexibele opstelling is van belang.
  • Je bent gastvrij en weet goed contact te leggen en onderhouden met de verschillende partners in het netwerk van AIR. Denk aan culturele partners, gemeente en marktpartijen, maar ook tentoonstellingsbouwers, AV-technici en veiligheidsadviseurs.
  • Je woont bij voorkeur in Rotterdam.
  • Je hebt affiniteit met architectuur en stedelijke ontwikkeling.
Wat bieden wij?
  • Een klein team, waarin je te maken krijgt met alle facetten van programma maken.
  • Een boeiend netwerk binnen de wereld van architectuur, cultuur en stedelijke ontwikkeling in Rotterdam.
  • Ruimte om je talenten te ontwikkelen; binnen AIR is veel aandacht voor jouw persoonlijke competenties en ambities.
  • Een freelance aanstelling óf een aanstelling in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.
  • Een werkweek van gemiddeld 24 uur. Hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van leeftijd, ervaring en mate van verantwoordelijkheid.
  • Hybride werken, maar minimaal één dag per week met het team op kantoor in Rotterdam-Zuid.
Heb je interesse?

Stuur voor 2 februari 2024 jouw motivatie en curriculum vitae ter attentie van Lonneke Ernst naar office@airrotterdam.eu. De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. De 1e gespreksronde vindt plaats op dinsdag 6 februari 2024.

AIR streeft ernaar qua teamsamenstelling een afspiegeling van de samenleving te zijn. We geloven erin dat we met verschillende mensen meer inzichten krijgen.
Spreekt deze zienswijze jou ook aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie over AIR vind je op onze website. Eventuele inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Jolanda van Dinteren, j.vandinteren@airrotterdam.eu.