01 juli 2024

Operator Radio x AIR: Luister hier alle afleveringen terug

Leestijd: 3 minuten

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand maakten Operator Radio en AIR een reeks van vier podcasts over architectuur. We hebben ze hieronder voor je verzameld zodat je ze gemakkelijk kunt terugluisteren!

Operator Radio x AIR | 6 juni 2024

In de eerste aflevering van vier podcasts vertelt gastvrouw Eva van Breugel (hoofd programma AIR) over de Rotterdam Architectuur Maand van dit jaar met Jolanda van Dinteren (zakelijk leider AIR) en Pieter Kuster (directeur OMI). Annemartine van Kesteren (curator Museum Boijmans Van Beuningen)schuift aan en vertelt over ‘Snakken naar Boijmans’.

Luister hier de aflevering.

Operator Radio x AIR x N8W8 | 13 juni 2024

In de tweede aflevering vertelt Thys Boer van N8W8 samen met presentator Eva van Breugel over de vooruitgang die sinds de Architectuur Maand van vorig jaar is geboekt met betrekking tot het nachtleven in Rotterdam. Herman van Dongen (directeur AFFR) schuift aan om te praten over Alexanderlaan 37 en Mike van Staten (ontwerper & skater) vertelt over Save Museumpark en skaten in Rotterdam.

Luister hier de aflevering.

Operator Radio x AIR | Architecture City #14 | 20 juni 2024

Elke stad heeft ‘vrijplaatsen’ nodig, open ruimtes die niet tot op de laatste vierkante meter zijn volgeprogrammeerd maar juist de ruimte bieden om ze telkens opnieuw in te nemen, te interpreteren en te programmeren. Het Landgoed van Hoboken kwam in 1924  in de handen van de stad. Voorwaarde was dat het zou worden gebruikt voor functies die de gemeenschap dienden. Sindsdien verrezen er scholen, een ziekenhuis, musea, een park, en een depot. Architecture City #14 neemt het gebied vanuit verschillende perspectieven onder de loep: sociaal, historisch en ontwerpend. Te gast zijn: ontwikkelingspsycholoog, journalist en initiatiefnemer van Tussenstad, Leeszaal West en Recht op de stad, Joke van der Zwaard en architect, eco-sociaal designer en ontwerper van de Tijd Toren, Alexandra Sonnemans. Ook schuift Petra Blaisse aan, ontwerper van textiel, landschap, tentoonstellingen en ontwerper van het Museumpark.

Luister hier de aflevering.

Operator Radio x AIR | Culture Radio | 27 juni 2024

Culture Radio is het jongerenprogramma van Operator Radio waarin jongeren in gesprek gaan over de wooncrisis. Een maandelijkse show over actualiteiten in Rotterdam op het gebied van muziek, nachtleven en kunst en cultuur. Gecureerd en geproduceerd door Operator. Deze aflevering zijn te gast: Eva van Breugel (AIR) over de RA Maand ’24, Dr. Michelle Provoost over het ontstaan van de wooncrisis en politicus en journalist Mustapha Eaisaouiyen over hoe we de wooncrisis kunnen bestrijden.

Luister hier de aflevering.