Foto: Robin Utrecht

11 april 2024

Boijmans voor even weer open!

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Deze zomer landt het hart van Rotterdam Architectuur Maand in het Museumpark. Naast een bijzondere buitententoonstelling die dwars door het groen loopt en interventies in de Rozentuin en de tuin van Huis Sonneveld zal er nóg een tentoonstelling plaatsvinden: Snakken naar Boijmans.

De tentoonstelling: Snakken naar Boijmans

Speciaal voor de RA Maand gaat het pand van Museum Boijmans Van Beuningen, dat sinds 2019 gesloten is voor een grootschalige renovatie en vernieuwing, gedurende vijf weken open voor bezoekers. Dankzij een speciale kunstroute word je op een unieke manier meegevoerd door het monumentale gebouw.
De kaartverkoop van Snakken naar Boijmans start op 1 mei 2024. Voor bezoekers is het een unieke kans het gebouw te bezoeken: zo heb je het nog nooit gezien en zo zúl je het nooit meer zien. De kunstroute vangt de bezoeker tussen echo’s van het verleden en dromen van de toekomst. Diverse ingrepen van kunstenaars brengen het lege gebouw tot leven. Er komt een aanvullend programma, onder andere voor kinderen.

In het Henket-paviljoen achter het museum zullen lezingen, workshops, films en debatten plaatsvinden geprogrammeerd door AIR – Architectuur Instituut Rotterdam in samenwerking met vele partners uit de stad. De route wordt vervolgd met een tijdelijke brug van de museumtuin naar een interventie in de Rozentuin en andere bijzondere plekken in het Museumpark.

Meer specifieke informatie volgt snel via de website en kanalen van Museum Boijmans Van Beuningen.

 

Praktische informatie RA Maand

Wanneer: de RA Maand vindt plaats van 1 t/m 30 juni 2024. Snakken naar Boijmans loopt een week langer door.
Waar: het festivalhart bevindt zich in het Museumpark, maar de hele programmering bestaat uit zo’n 125 evenementen verspreid over ruim 40 locaties.
Toegang: de RA Maand is gratis te bezoeken tenzij anders staat vermeld. Voor een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen reserveer je tickets via www.boijmans.nl/tickets.

Bekijk de eerste agenda items van de RA Maand hier.

Snakken naar Boijmans is op dit moment in afwachting van een definitief akkoord van de Veiligheidsregio Rotterdam. Dit houdt in dat eventuele veranderingen aan route en programma nog kunnen plaatsvinden!