14 maart 2024

RAP update: inzendingen en juryleden bekend

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Op 8 maart sloot de inschrijvingsperiode voor de Rotterdam Architectuurprijs 2024. We ontvingen maar liefst 41 inzendingen. Deze week werd ook de vakjury van dit jaar bekend gemaakt. Zij zullen tien bouwwerken selecteren die kans maken op de vakjuryprijs en de publieksprijs. Vanaf maandag 8 april a.s. is het mogelijk om op een van de bouwwerken te stemmen voor de publieksprijs.

De ingezonden 41 projecten vertegenwoordigen de huidige stand van de architectuur in Rotterdam. Alle ingezonden projecten zijn te bekijken op de website van de Rotterdam Architectuurprijs, waar extra informatie over de bouwwerken en het betrokken team te vinden is.

 

Vakjury

 

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Maike van Stiphout met ­Pınar Balat, Karo van Dongen, Raoul Vleugels & Carien van Hoogevest.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maken daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een projectbezoek wijst de jury een winnaar aan. De motivaties, observaties en bevindingen zullen worden toegelicht tijdens de prijsuitreiking en in het essay dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 8 april wordt de juryselectie bekend gemaakt. Tot en met 29 april kan het publiek stemmen op de tien projecten uit deze juryselectie. Meer informatie over alle juryleden van 2024, vind je op de website van de Rotterdam Architectuurprijs.