Foto: Iris van den Broek

06 maart 2024

Oproep voor Projecten Rotterdam Architectuur Maand

Leestijd: 2 minuten

Delen:

OMI en AIR organiseren dit jaar het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Als organisator doen we een oproep aan ontwerpers, ontwerpopleidingen en overige partijen op die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van het ruimtelijk domein, om projecten in te zenden voor de tentoonstelling in het festivalhart. De tentoonstelling is de hele maand juni te zien in het Museumpark. Projecten kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 29 maart 2024.

De Rotterdam Architectuur Maand is uitgegroeid tot het grootste architectuurfestival van Nederland over de toekomst van de stad. Samen met de ontwerpsector, het onderwijs, het bedrijfsleven en vele initiatiefnemers wordt ieder jaar in juni de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur gevierd. Met ruim 100 partners uit het onderwijs, de cultuursector en de ontwerpsector organiseert en faciliteert de RA Maand ruim 125 activiteiten verspreid over meer dan 40 locaties.


Foto: Aad Hoogendoorn voor de Rotterdam Architectuur Maand ’22

Hoofdthema RA Maand ’24: Tuin van de Stad

Met deze Oproep voor Projecten wordt de ontwerpsector uitgenodigd projecten aan te dragen die op innovatieve wijze reageren op ten minste één van de vier verschillende thema’s die vallen onder het hoofdthema ‘Tuin van de Stad’.
1. Hoe publiek is de publieke ruimte
2. De gezonde stad van de toekomst
3. Stem van het park
4. De alledaagse tuin

Heb je een bestaand project, installatie of maquette die aansluit bij het thema? Stuur deze dan uiterlijk 29 maart in. Lees meer over deze Oproep voor projecten op de website van de Rotterdam Architectuur Maand.