Foto: Aad Hoogendoorn

20 november 2023

Terugkijken: Opening Stadmakerscongres 2023

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Het Stadmakerscongres opent dit jaar met een welkomstwoord van Barbara Luns, directeur AIR – Architectuur Instituut Rotterdam. Vervolgens neemt de Van der Leeuwkring het woord en wordt de Van der Leeuwprijs uitgereikt. Met de prijs eert de Van der Leeuwkring een initiatief met uitzonderlijke waarde voor de publieke ruimte en de stad. Aansluitend volgt een gesprek met wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) over de nieuwe woonvisie, betaalbaarheid, gezamenlijkheid oostflank en het belang van verbinding tussen de bestaande stad en de nieuwe stad. Het openingsprogramma wordt afgesloten met een lezing door de gemeente Rotterdam: Sander Klaassen neemt ons mee in het verhaal van de stad.

Bekijk de opening hieronder terug

 


 

Over het Stadmakerscongres

Op het Stadmakerscongres worden specifieke thema’s en opgaven gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. Vanuit deze overtuiging werkt AIR met vele partners en initiatiefnemers aan een breed en gevarieerd programma voor het Stadmakerscongres. AIR initieert en coördineert het programma, waarbij het congres wordt gedragen door Van der Leeuwkring, gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Vele programmapartners voorzien het Stadmakerscongres van energie.

Gerelateerd nieuws