16 november 2023

De politieke partijprogramma’s: Retoriek van de gevestigde belangen of innovatieve volkshuisvesting?

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Sinds de start van de verkiezingscampagne is de wooncrisis weer hot topic in de media. Het onderwerp staat volgens Ipsos in de top drie van de belangrijkste verkiezingsthema’s. En niet voor niets. Platform Woonopgave las de woonparagrafen van de zeven grootste partijen en zette de meest opmerkelijke bevindingen op een rij.

Tijdens een publieke werksessie op 28 september heeft Platform Woonopgave, een alliantie van ontwerpers, experts uit andere kennisvelden en geïnteresseerden, de verkiezingsprogramma’s geanalyseerd van de toen zeven grootste politieke partijen in de peilingen: VVD, NSC, BBB, GL/PvdA, PvdD, PVV en D66. In de partijprogramma’s staan punten die positief verrassen, maar er ontbreken ook een aantal zaken waarvoor we een voorzet doen.

Dit artikel is gratis verder te lezen op Archined, via deze link. Dit artikel is geschreven door Sanne van Manen, een van de initiatiefnemers van Platform Woonopgave. Met dank aan: Violette Schönberger, Barbara Luns en Mark Minkjan. Voor wie mee wil denken of verder wil lezen: www.platformwoonopgave.nl