13 oktober 2023

Era Contour ontwerpwedstrijd Parklets

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Creatievelingen gezocht voor een prijsvraag van Era Contour. Hoe wordt een parkeerplek een fijne plek waar mensen graag komen? Doe mee!

In Nederland heeft de auto nog steeds een prominente plaats in het straatbeeld. Wij vinden dat dit anders moet. Ons doel is om bewoners te laten ervaren dat het verminderen van parkeerplekken bijdraagt aan een hogere verblijfskwaliteit. Dit doen we door tijdelijk twee parkeerplaatsen om te bouwen tot een levendige plek, een parklet. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Doe mee met de Parklets Ontwerpwedstrijd

Heb jij een tof idee hoe we een stenige parkeerplaats kunnen ombouwen tot een fijne plek waar mensen graag komen? Een plek die zorgt voor verbinding tussen bewoners? Doe dan mee met onze Ontwerpprijsvraag en wie weet staat jouw parklet straks in de Zuidbuurt (Vlaardingen) en ga jij naar huis met een bedrag van € 1.500,-.

Het uitgangspunt van de Ontwerpprijsvraag is om een tijdelijke parklet te ontwerpen. Eén die op iedere parkeerplek kan worden ingezet. En verplaatsbaar is, zodat deze in verschillende buurten kan worden neergezet en gebruikt. Jouw idee moet niet alleen aantrekkelijk en flexibel zijn, maar ook robuust en gemaakt van duurzame materialen.

Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag, ongeacht achtergrond of ervaring. De prijsvraag is voor jong en oud, individuele personen, maar ook voor teams. Uiteindelijk worden de parklets gemaakt door onze partner Buurman Rotterdam. Je hoeft de parklets dus niet zelf te bouwen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.parklets.nl en doe mee!

Dit bericht is een doorplaatsing van Era Contour, AIR is niet bij deze Ontwerpprijsvraag betrokken.