Foto: Fleur Beerthuis

18 september 2023

Terugluisteren: Het Rotterdamse Hoogbouwdebat

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Op donderdag 14 september vond Het Rotterdamse Hoogbouwdebat plaats. AIR, Vers Beton en Debatpodium Arminius organiseerden een avond in het teken van de hoogbouw in de stad. Is hoogbouw de enige manier waarop de stad kan verdichten? En is ‘Manhattan aan de Maas’ nog wel een realistisch streven?

Onder leiding van moderator Marianne Klerk gingen architecten, wetenschappers en Rotterdammers als architect Zico Lopes, stedenbouwkundige Emiel Arends, fotograaf Khalid Amakran, Jiska Engelbert (Erasmus University), Erik Faber (Stichting Hoogbouw), Kevin van Eikeren (Woonstad Rotterdam), architect Carolien Schippers (CAS Office) en architect Jeroen de Willigen (de Zwarte Hond) daarover in gesprek. Luister de avond terug of lees de samenvatting op Vers Beton.