Foto: Fred Ernst

04 juli 2023

Terugblik Werkplaats Water

Leestijd: < 1 minuut

Delen:

Op vrijdag 30 juni organiseerde AIR ter afsluiting van de Rotterdam Architectuur Maand 2023 een Werkplaats Water tijdens de Waterdag; een samenwerking tussen AIR, IABR en het Nieuwe Instituut.

Werkplaats Water

Stijgend water, tekort aan drinkwater, droogte of juist overstromingen; hoe beïnvloedt dit ons leven nu al, wat gaat er op langere termijn gebeuren en hoe kunnen we hiernaar handelen? Onder leiding van ateliermeester Fransje Hooimeijer (TU Delft) werd er in drie rondes op drie verschillende schaalniveaus gewerkt aan het verbinden van deze (ontwerp)opgave. Met introducties van Catherine Visser (DaF-architecten & Essenburgpark), Marco Vermeulen (Studio Marco Vermeulen & Maaspark) Bas Roels (WWF – visie Rijn-Maasmonding ).

Tijdens de Werkplaats Water gingen initiatiefnemers, beleidsmakers, ontwerpers en belangenorganisaties met elkaar aan het werk om na te denken over hoe we kleinschalige initiatieven kunnen verbinden aan de grootschalige wateropgave. Voorafgaand volgde een kleinere groep een fietstour langs verschillende waterinitiatieven in Rotterdam onder leiding van landschapsontwerper Wolbert van Dijk.

Ben je geïnteresseerd en wil je in contact komen over dit programma? Stuur een mail naar Tom via t.tomasowa@airrotterdam.eu

Foto’s: Fred Ernst