Links: Rob van Kalmthout, Rechts: David Hess

03 juli 2023

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Met ingang van 30 juni 2023 zijn  Rob van Kalmthout van Rebel Group en David Hess van Kraaijvanger Architects benoemd als leden van de Raad van Toezicht van AIR.

 

Over Rob van Kalmthout

Rob is consultant gebiedsontwikkeling en partner/directeur bij Rebel Group. Hij werkt zowel aan de publieke als aan de private kant. Vanuit een inhoudelijke drive tot vernieuwing en met een dosis creativiteit weet hij partijen bij de start van een gebiedsontwikkeling te verbinden. Een solide financiële en contractuele basis vormen altijd onderdeel van het advies. Naast Rebel heeft Rob een aantal bestuurlijke functies die allemaal rondom architectuur georganiseerd zijn. Zo is hij mede-oprichter van stichting Quintessens Architectuur, een directie-netwerk rondom het belang van goede architectuur én voorzitter van de cross commissie van het Architecten Register.

 

“Ik vind het fantastisch om te helpen in het verbinden van het vak architectuur met de maatschappij. De kwaliteit van onze omgeving kan het leven voor ons allemaal zoveel fijner maken. AIR doet daar heel goed werk in!”

 

Over David Hess

Als architect en partner bij Kraaijvanger Architects brengt David een schat aan ervaring en kennis op het gebied van architectuur en stedenbouw met zich mee. David heeft een scherp oog voor duurzaamheid en circulair ontwerp. ”Goede architectuur maakt ruimte voor de mens” zegt hij, “en laat ruimte voor de natuur. De uitdaging voor de architectuur is om in een steeds complexere wereld met steeds meer verdichting de kwaliteit van de omgeving van de mensen en natuur beter te maken.“ David is onder andere als architect en stedenbouwer betrokken bij de transformatie van Rotterdam-Zuid in het Masterplan Hart van Zuid Rotterdam 2012 – 2032 en als architect bij de renovatie van drie panden aan het Stadhuisplein en de nieuwbouw van het gemeentehuis van Helmond en Amersfoort.

 

“Als lid van de AIR Raad van Toezicht kan ik mijn perspectief als architect inzetten in de zoektocht naar nieuwe technieken en manieren van samenwerken om mooie, veerkrachtige steden te maken.”

 

Over de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van AIR  bestaat met de komst van David Hess en Rob van Kalmthout uit Peter van der Gugten (voorzitter), Anne Fleur van Veenstra, Urias Santos Bakker en Erica van Engel.