21 juni 2023

Fresh Perspectives tijdens de Rotterdam Architectuur Maand ’23

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Afgelopen zondag vond Fresh Perspectives | Reclaim the City plaats in het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand: hét programma voor de generatie van de toekomst om mee te praten en te denken over de stad.

Over Fresh Perspectives

Fresh Perspectives is de jongerenlijn van AIR waarin we de generatie van de toekomst betrekken in de stedelijke opgaven. Tijdens Fresh Perspectivs | Reclaim the City zijn we met een tiental jongeren aan de slag gegaan om een visie op de stad te vormen.

Het programma begon met een introducerende inspiratietalk onder leiding van Eva van Breugel (AIR) met Mitchel Sam-Sin a.k.a. Sammie Sedano (artiest, oprichter Cult. North & directeur MONO). Hoe heeft hij zijn wegen door de stad bewandeld? Hoe heeft het geluid van de stad invloed gehad op zijn identiteit? En welke tips heeft hij voor de groep om hun eigen plek in de stad te vinden?

Vervolgens volgde de groep een masterclass onder leiding van social designer Lily Higgins: the Feel Good City. De masterclass begon met het verkennen van 3 plekken en reflecteren op hoe de plekken aanvoelen. Samen bespraken ze hoe we ons graag in de stad willen voelen, en vervolgens ging de groep individueel aan de slag met LEGO om denkbeeldige plekken te bouwen in een toekomstig Rotterdam. Onder leiding van architect Zico Lopes reflecteerde de groep op de uitkomsten.

Hierbij een korte terugblik naar de geslaagde middag.

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden van Fresh Perspectives? Mail dan naar Lotte Wierikx.