08 juni 2023

Terugluisteren ON AIR: Centrale Bibliotheek, op weg naar een nieuwe toekomst

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Alle afleveringen van de driedelige podcastserie ‘Centrale Bibliotheek, op weg naar een nieuwe toekomst’ zijn nu te luisteren. De podcast is een initiatief van AIR in opdracht van de gemeente Rotterdam en de Bibliotheek Rotterdam. In drie afleveringen zoekt architectuurhistoricus Catja Edens uit hoe de toekomst van de Centrale Bibliotheek eruitziet.

#1. Een plek voor iedereen

In de eerste aflevering gaat Catja Edens in gesprek met architectonisch onderzoeker Joris Molenaar over de geschiedenis van de bibliotheek. Met Theo Kemperman (directeur Bibliotheek Rotterdam) gaat ze in gesprek over de toekomst van de Centrale Bibliotheek. Ook komen verschillende bezoekers aan het woord.

 

#2. De toekomst van de bibliotheek, de bibliotheek van de toekomst

In de tweede aflevering gaat Catja Edens in gesprek met Alice Vlaanderen, lid van de beoordelingscommissie van de vernieuwing en per 1 juli directeur van Bibliotheek Rotterdam. Vervolgens gaat ze om tafel met architecten Sven Lund (Lundhagem), Albert Richters (Powerhouse Company) en Nils Ole Brandtzaeg (Atelier Oslo) over het ontwerp voor de nieuwe bibliotheek. Ook komen verschillende bezoekers aan het woord.

 

#3. Klaar terwijl u wacht

In de derde aflevering van ‘Centrale Bibliotheek, op weg naar een nieuwe toekomst’ spreekt architectuurhistoricus Catja Edens over de tijdelijke bibliotheek. Dat doet ze met architecten Harrie van der Meijs en Maaike Westinga en projectmanagers Ronald van Herp en Desiree Schouten. Ook komen verschillende bezoekers aan het woord.