15 februari 2023

Terugkijken: Stad Vol Energie

Leestijd: 2 minuten

Delen:

Rotterdam 2050 – hoe gaat dat eruitzien? Anders, dat is zeker. Nieuwe energiebronnen, een ander klimaat; de stad wacht grote veranderingen. Wat verandert er om ons heen op straat, in de buurt, als we de energietransitie doorlopen? Hoe kunnen we samen zorgen dat onze stad mooier en fijner wordt na deze transitie?

Stad Vol Energie is een vijfdelige tv-serie, tot stand gekomen in een samenwerking tussen AIR, Vereniging DeltametropoolStudio Nul en Rijnmond. Iedere aflevering wordt gewijd aan een Rotterdamse wijk en zoomt in op de lokale uitdagingen op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie. Aan de hand van de thema’s mobiliteit, haven, gebouwde omgeving, schone energie en consumptie gaan 5 ontwerpbureaus samen met bewoners en gebruikers aan de slag voor een toekomstbestendig Rotterdam. Iedere aflevering ontstaat er zo een ruimtelijk toekomstbeeld van een deel van onze stad – voor en door Rotterdammers. Bekijk de afleveringen nu terug.

Aflevering 1

In aflevering 1 buigt Kinga Bachem zich over de locatie Rozenburg met als thema de haven.

 

 

Aflevering 2

In aflevering 2 buigen Gijs de Haan en Vincent Peters van bureau Kollektief zich over de gebouwde omgeving van IJsselmonde.

 

Aflevering 3

In aflevering 3 buigt Abel Coenen van ECHO Urban Design zich over de schone energie in de wijk Blijdorp.

 

Aflevering 4

In aflevering 4 buigen Laurens van der Wal en Sebastiaan van Kints van bureau Walden zich over het consumptie gebruik in de Hoogstraat.

 

Aflevering 5

In aflevering 5 buigt Han Dijk van bureau PosadMaxwan zich over de mobiliteit aan de ‘s-Gravendijkwal.